Naast chocolade, is België ook wereldwijd bekend voor haar heerlijke wafels. Een wafel is een beslag of deeg gebaseerde cake, gekookt in een wafelijzer. De "Belgische wafel" is een soort wafel, geïdentificeerd door zijn grote, lichter beslag en hogere rasterpatroon.
Er zijn een aantal verschillende soorten wafels, met inbegrip van de Brusselse wafel en de Luikse Wafel kunnen worden gegeten, naturel of bestrooid met poedersuiker. Afhankelijk van de regio worden ze gegeten met verschillende toppings.
De Luikse wafel (van de stad Luik) is een rijkere wafel, dichter van structuur en zoeter. Uitgevonden door de chef-kok van de prins-bisschop van Luik in de 18e eeuw als een aanpassing van brioche brood deeg, beschikt het over brokken parel suiker, die caramelizeren aan de buitenkant van de wafel wanneer gebakken. Het is de meest voorkomende soort wafel beschikbaar in België en kan naturel, met vanille of met kaneel verkocht worden door straatverkopers in de hele natie.
- Afmetingen: 400 x 260 x 150 mm
- 2 omkeerbare platen: 151 x 95 x 33 mm
- Indeling van de plaat: 4 x 6
- Roestvrijstalen behuizing
- Veiligheid schakelaar
- Instelbare temperatuur: 70 °C - 300 °C
- Gietijzeren plaat
- 220V - 50 Hz compatibel - 1400 W (110V - 60 Hz op aanvraag)
- Gewicht: 17 kg