Kennismaking met nieuwe en voordelige ingrediënten, vereenvoudiging van de procedures, verbetering van de prestaties en de toepassingen van elk product: kortom, het optimaliseren van de technische kant van gebak tot het maximum.
Dit is waar evolutionair gebak rond gaat, welk Jordi Puigvert praktiseert - en hier les over geeft als een technisch adviseur voor talloze bedrijven over de hele wereld.
Op een didactische manier, en met talrijke stap voor stap foto's voor elke techniek, is het boek gericht op de zogenaamde 'technologische' ingrediënten, en onthult hun weinig bekende toepassingen in gebak.
Puigvert bewijst dat er tegenwoordig ingrediënten beschikbaar zijn voor de ambachtslieden die niets inboeten aan kwaliteit of edelheid van een eindproduct, maar toestaan om prachtige resultaten met betrekking tot textuur, behoud en betere interactie met andere ingrediënten te verkrijgen.
Dit boek is verdeeld in 3 grote hoofdstukken:
1. Ingrediënten
Als er een natuurlijk ingrediënt is, met een vergelijkbare oorsprong, en die ons voorziet van praktische en specifieke oplossingen in onze dagelijkse taken, waarom zouden we dit dan niet gebruiken?
2. Toepassingen
Jordi Puigvert heeft diep onderzoek gedaan naar de technische mogelijkheden van gelerende en verdikkende producten, emulgatoren, etc. met een glasheldere doelstelling – het aanbieden van professionele en specifieke oplossingen voor het bestrijden van alledaagse problemen met gebak.
3. recepten
In deze sectie zijn alle complete recepten van in het hele boek samengesteld. Het is een totaal van 20 creaties van modern gebak (taarten, desserts, marshmallows, bitterkoekjes, enz.) met meer dan 60 onderdelen, evenals hun eindmontage.
- Dit boek bestaat enkel in het Spaans en het Engels!