Machines

M1800 Automatische mouleerlijn

M1800 Automatische mouleerlijn



De mini-mouleerlijn werd speciaal ontworpen voor het geautomatiseerd verwerken van vormen. De lijn kan gebruikt worden met de automatische tempereermachine van Chocolate World, model CW40, CW60 en CW80.

Met de semi-industriële mouleerlijn van Chocolate World kunnen tijdens één en hetzelfde productieproces verschillende vormindelingen worden gebruikt. De lijn verwerkt de verschillende vormen één voor één, onafhankelijk van het model. De chocolade wordt uit de tempereermachine rechtstreeks in de vormen gegoten, zonder dat er een specifieke doseerkop nodig is. Daarna verwijdert een dubbel schraapsysteem de overtollige chocolade van de vormen, die volledig met chocolade gevuld zijn. Een triltafel verwijdert eventuele luchtbellen uit de chocolade. Voor het verkrijgen van schelpen worden de vormen vervolgens omgedraaid. De overtollige chocolade wordt opgevangen en opnieuw naar de ketel van de tempereermachine gepompt. De vorm kan nu van de lijn genomen worden, waarbij de zijkant handmatig wordt geschraapt.

Het is met de mouleerlijn tevens mogelijk om volle producten te maken. Daartoe wordt onmiddellijk na het trilstation een roestvrijstalen tafel opgezet. Dit laat de gebruiker toe met dezelfde machine niet alleen schelpen, maar ook volle chocolade zoals chocoladetabletten of napolitains te produceren. In plaats van om te draaien, blijven de vormen volledig gevuld met chocolade en kunnen ze onmiddellijk gekoeld worden in een koeltunnel of handmatig naar een koelruimte worden overgebracht. Dezelfde procedure wordt toegepast om de gevulde schelpen dicht te strijken met chocolade.

M1800S1 - M1800S2

Productieproces:

  • De (eventueel verschillende) vormen worden op de lader geplaatst.
  • Door middel van een duwsysteem worden de vormen onder de tempereermachine gebracht en gevuld met chocolade.
  • De vormen worden afgeschraapt met een dubbele schraper en vervolgens getrild.
  • Nadien worden de vormen omgedraaid voor de schelpvorming.

Technische eigenschappen:

  • De (eventueel verschillende) vormen worden op de lader geplaatst.
  • Door middel van een duwsysteem worden de vormen onder de tempereermachine gebracht en gevuld met chocolade.
  • De vormen worden afgeschraapt met een dubbele schraper en vervolgens getrild.
  • Nadien worden de vormen omgedraaid voor de schelpvorming.

De mouleerlijn beschikt over vier verschillende en aanpasbare verwarmingssystemen:

  • Verwarming van de bovenschrapers
  • Verwarming van de zijschrapers
  • Verwarming van de retourpomp
  • Verwarming van het trilstation

M1800S1

Mini-mouleerlijn voor vormen 135 x 275 mm


M1800S2

Mini-mouleerlijn voor vormen 175 x 275 mm