De gel maakt het mogelijk zelf een vorm te maken voor chocolade.
Als u een model heeft en u wilt het in chocolade maken, dan is dit wat u nodig hebt.
Hoe ga je te werk:
- Smelt de gel in de magnetron tot die helemaal vloeibaar is
- Gebruik plantaardige olie om het af te gieten model in te vetten.
- Zet het model in een geschikt recipiënt (bv. maatbeker)
- overgiet het volledige model met de gel en wacht tot deze opnieuw gestold is
- Snij de gel overlangs door met behulp van een mes en haal het model voorzichtig uit de gestolde gel.
- Sluit de beide helften van de gel en houd deze samen met behulp van enkele rekkers. Giet vervolgens gesmolten chocolade in de vorm en laat opstijven.
- Verwijder voorzichtig het chocolade model en ga vervolgens verder met de definitieve decoratie.
De gel is herbruikbaar, u hoeft hem enkel opnieuw te smelten in de microgolfoven.
Indien u de mal later wenst te herbruiken wikkelt u hem in tussentijd in plastic folie en bewaart u hem op een koele, droge plaats.