Algemene voordelen van de vorm:
De bakvorm zelf:
- Lichter dan metaal
- Onvervormbaar
- Onbreekbaar
- Krasbestendig
- Roest niet
- Behaalde het Europese certificaat voor voedselveilig materiaal
Gebruik voor, tijdens en na het bakken:
- Perfecte temperatuurverdeling
- Geen of nauwelijks lossingsmiddel
- Geen extra antikleeflaag
- Vaatwasbestendig
- Kan gebruikt worden in oven, microgolf en diepvriezer
Milieuvriendelijkheid:
- Geen emissie van schadelijke stoffen bij hogere temperaturen
- Minder energieverbruik bij de productie
- Minder energieverbuik bij het opwarmen
- Recycleerbaar
Eigenschappen:
- De bakvormen kunnen vooraf bekleed worden met deeg en daarna ingevroren
- Afbakken kan dan later op het gepaste moment, op die manier bekomt men steeds een verse taart
- Door de aard van het materiaal van de taart bakvorm blijven er geen vuile resten of oxidatiesporen achter
- De taart bakvormen kunnen overigens probleemloos in de vaatwasser