Algemene voordelen van de vorm:
De bakvorm zelf:
- Lichter dan metaal
- Onvervormbaar
- Onbreekbaar
- Krasbestendig
- Roest niet
- Behaalde het Europese certificaat voor voedselveilig materiaal
Gebruik voor, tijdens en na het bakken:
- Perfecte temperatuurverdeling
- Geen of nauwelijks lossingsmiddel
- Geen extra antikleeflaag
- Vaatwasbestendig
- Kan gebruikt worden in oven, microgolf en diepvriezer
Milieuvriendelijkheid:
- Geen emissie van schadelijke stoffen bij hogere temperaturen
- Minder energieverbruik bij de productie
- Minder energieverbuik bij het opwarmen
- Recycleerbaar
Gebruik:
- Bij een eerste gebruik van elke bakvorm is een lichte beneveling met smeermiddel (olie) nodig
- Het is volstrekt niet nodig om de vorm te 'bloemen'
- Men kan gemakkellijk 5-6 maal een biscuit bakken zonder smeermiddel
- Gezien de bijzondere eigenschappen van de biscuit bakvorm, is er een homogene warmte overdracht, die er voor zorgt dat we een zeer luchtig biscuit bekomen met een groter biscuitvolume
- Aangezien de biscuit vormen hun warmte afgeven aan de kern, kunnen de bakvormen voor biscuits onmiddellijk terug herbruikt worden en dit keer op keer