Technieken

Magneetvormen

Magneetvormen

Chocolate World’s magneetvormen zijn speciaal ontwikkeld om uw chocolade te voorzien van kleurrijke versieringen, logo’s en zelfs foto’s.

Een magneetvorm bestaat uit 2 aparte delen: een polycarbonaat kader met ingewerkte magneten, en een uitneembare metalen bodemplaat.

Tussen het kader en de bodemplaat, komt een apart verkrijgbare, met gekleurde cacaoboter of eetbare inkt bedrukte transfert te liggen. De bodemplaat klikt weer op het kader, waardoor de vorm wordt afgesloten en de transfert stevig op z’n plaats gehouden wordt dankzij de krachtige magneten.

De magneetvorm is nu klaar om gevuld te worden met getempereerde chocolade: tijdens het afkoelen van de chocolade zal de bedrukking op de transfert zich hechten aan de chocolade. In een mum van tijd tovert u zo de origineelste pralines tevoorschijn!

Chocolate World beschikt over een ruim assortiment magneetvormen en voorbedrukte transferts. U vindt in ons gamma beslist een gepast ontwerp voor uw bijzondere praline.

Heeft u een specifiek ontwerp in gedachten, of wilt u pralines maken met daarop bijvoorbeeld een bedrijfslogo? Dan kan u eveneens bij ons terecht voor al uw exclusieve transferts.

Behalve voorbedrukte transferts, stellen we u ook ‘Chocolate Artist’ voor: met deze gebruiksvriendelijke oplossing kan u zelf in een handomdraai transferts ontwerpen én bedrukken. ‘Chocolate Artist’ is dan ook dé oplossing bij uitstek voor het vliegensvlug personaliseren van chocolade in kleinere oplages.

Lees er meer over in onze ‘Chocolate Artist’-blog!